• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SARMA NIKAD NE ZAGORI: Trik je u slanini, a mnoge domaćice ne znaju

Autor Dragana Božić

Ako želite da napravite savršene sarme koje vam nikada neće zagorjeti, onda u tekstu pročitajte koji su to trikovi koji pomažu.

 Kako da sarma ne zagori Izvor: Shutterstock

Najpoznatije jelo koje se pravi sa kiselim kupusom su svakako sarme. Ne postoji osoba koja ih ne voli, a svako ima neki svoj recept za ovaj specijalitet koji ga izdvaja od drugih. Zimi se one često nalaze na trpezi, a slave, Nova godina i Božić ne mogu da se zamisle bez sarmi. 

Ako ste početnica u kuhinji, ali i ako ste iskusna domaćica postoje neki trikovi koji će vam pomoći da sarma ispadne savršeno, ali i da vam ne zagori. Prije pripreme bitno je da kiseli kupus lijepo operete kako jelo ne bi bilo previše slano, ali takođe kada se pravi mrsna verzija, ona koju svi mnogo više vole, bitno je da dodate malo suvog mesa. Sigurno niste znali da suvo meso prije dodavanja u sarme trebate malo da skuvate kako ne bi bile prejake.

Postoji još jedan trik koji će vam pomoći da sarme ne zagore. Prije nego što krenete da ih ređate u šerpu dno obložite korom slanine, a preko stavite komad isječenog kupusa. Kada poređate sarme na vrh stavite još jedno parče kupusa i kuvajte.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop