• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Punjena vekna od mesa za porodični nedjeljni ručak

Autor Aleksandra Ljubičić

Uz ovu ukusnu punjenu veknu od mljevenog mesa poslužite svježu salatu.

 Recept za veknu od mljevenog mesa Izvor: Printscreen/Youtube/Cookrate - Meat Delish

Sastojci:

  • 800 g mljevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 100 g prezli
  • 100 g rendanog kačkavalja 
  • 5 jaja
  • 4 kašike krem sira
  • so, biber, beli luk
  • 70 g kačkavalja u listićima
  • 80 g šunke u listićima

Priprema mesne vekne:

Mesna vekna se može služiti u specijalnim prilikama poput slava, rođendana, praznika - kada se okupi porodica. Ne zahtijeva neke posebne kulinarske vještine za pripremu, a izgleda svečano. Isprobajte ovaj jednostavan recept za veknu od mesa.

U jednoj posudi pomiješajte mljeveno meso, sjeckani crni luk, prezle, rendani kačkavalj, 2 jajeta, začine i 2 kašike krem sira. Smjesu umiješajte rukama da se dobro sjedini.

 Prebacite smjesu u uzak pekač, poput onog za hljeb i poravnajte. Zatim uzmite čašu, položite je horizontalno i napravite udubljenje u mesu. U to udubljenje poređajte listiće šunke, zatim namažite preostali krem sir, preko kačkavalj u listićima i na kraju razbijte 3 jajeta. 

Sve stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 40 minuta.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop