Savršeno hrskav domaći čips je zdraviji od kupovnog, a po želji mu dodajte začine.

Sastojci:
- 2 crvenkasta krompira (pola kile)
- ulje za prženje
- so po ukusu
Recept za domaći čips od krompira:
Kako biste napravili čips, tanko isijecite krompire na mandolinu, i to poprečno. Prebacite kriške krompira u ledenu vodu i ostavite da se natapaju 10 minuta. Ocijedite ih i poređajte ih u jednom sloju na pleh obložen papirnim ubrusom. Položite još jedan sloj papirnih ubrusa na vrh i osušite krompir.
Napunite veliku šerpu sa dovoljno ulja. Stavite na jaču vatru i zagrijavajte dok ulje ne bude vrelo. Stavite rešetku na pleh za pečenje i obložite papirnim ubrusima. Radeći u serijama, pržite krompir, povremeno miješajući, dok ne porumeni, oko 3 minuta.
Prebacite čips pomoću šupljikave kašike na papirne ubruse i odmah pospite solju po ukusu. Ostavite da se ohladi 5 minuta prije serviranja. Uživajte!
BONUS VIDEO
(MONDO/StvarUkusa)