• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelen burger sa hrskavim štapićima od palente

Autor mondo.ba

U novoj epizodi MONDO kuhinje, u saradnji sa Jelen pivom donosimo vam recept za burgere koji se lako pripremaju, neodoljivog su ukusa, i idealni za predstojeće praznike.

 Recept za Jelen burger sa hrskavim štapićima od palente Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Za vas i nas kuva Mondo šef Predrag Tošić.

Sastojci:

- svinjska šnicla (300 grama)

- Pileći file (300 grama)

- Jelen pivo     

- jedna goveđa kocka

- jedno jaje

- 100 grama prezla

- crveni luk                 

- kiseli krastavci         

- kečap                        

- senf                          

- bijeli luk                   

- začini(so, biber, čili paprika)

- 100 grama slanine

- 100 grama edamer sira

- 100 grama gauda sira

- jedan paradajz

- zelena salata

- 300 grama palente

- ulje ili mast               

- maslac          

- četiri zemičke

-
Izvor: YouTube, mondo.ba

Način pripreme:

Svinjetinu i piletinu sitno isjeckati (ili samljeti), začiniti, dodati jaje i prezle i napraviti kompaktnu masu. U masu dodati edamer isjeckan na sitne kockice i dobro izmiješati.

Masu oblikovati kao pljeskavicu i pržiti na plitkoj masnoći sa obe strane. Pečenu šniclu stavimo u tavu u kojoj smo napravili sos od piva i kocke za supu. Ostavimo malo da meso upije sos

Crveni luk i kisele krastavce isjeckati što sitnije i pomiješati sa kečapom i senfom da dobijemo namaz za meso.

Palentu skuvamo i prelijemo u pleh, razmažemo je na debljinu od jednog centimetra i ostavimo je da se ohladi. Ohlađenu palentu isjeckamo na štapiće kao za pomfrit, uvaljamo u ostatak palente (ako je potrebno štapiće malo pokvasiti kako bi se mrvice palente bolje zalijepile) i pržimo u dubokoj masnoći veoma kratko.

Komadiće slanine zagrijavamo polako u tavi dok ne pusti masnoću i blago porumeni, izvadimo na salvetu i ostavimo da se ohladi i stvrdne da dobijemo čips. U masnoću od slanine dodamo maslac i tu prepržimo zemičke koje smo presjekli na pola.

U zemičku serviramo sir, Jelen stek, namaz, čips od slanine, kolutove paradajza i isjeckanu zelenu salatu, a sa strane serviramo štapiće od palente.

Prijatno, i obavezno nam javite kako je vama uspjelo!

(Prostor za snimanje obezbijedio nam je Rema Trade)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maja

Stapici od palente? Super.

Borislav Mitrović

@Maja Lijerpo, reklamraćemo vas na našem profilu.Humoristički program "Zvrk".

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop