• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna letnja čorba od povrća

Autor mondo.rs

Donosimo vam recept za ukusnu letnju čorbu koju možete pripremati i u danima posta.

Ova čorba priprema se brzo, a vrlo je ukusa i hranljiva.

Sastojci:

Pola manje glavice karfiola

Jedna keleraba

Jedan veći krompir

Dve šargarepe

Dva veća paradajza

Glavica crnog luka

Četiri kašike ulja

Suvi začin

Bibera po ukusu

Kašika aleve paprike

Kašika brašna

Veza peršuna

Priprema:

Luk iseckajte i izdinstajte na malo ulja, dodajte brašno, propržite još malo pa dodajte i alevu papriku.

Povće (osim paradajza) operite, oljuštite i iseckajte na kockice, pa dodajte u šerpu i nalijte vrelom vodom. Promešajte dobro, da se zaprška lepo rastvori, poklopite na desetak minuta, pa dodajte suvi začin, bibera po ukusu. Kuvajte još oko pet minuta, dok povrće ne omekša.

U međuvremenu oljuštite paradajz i iseckajte ga na kockice, dodajte u čorbu i ostavite da se kuva još desetak minuta.

Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i služite toplu.

Imate li vi neki dobar posni recept? Pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop