Tope se u ustima Mekani medenjaci sa kakaom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Tope se u ustima: Mekani medenjaci sa kakaom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ovim kolačima jednostavno nećete moći da odolite.

Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Paradiso

Uz čašu mleka, recimo, ovi medenjaci su idealna poslastica.

Sastojci:

Četiri jaja

250 grama šećera

Šest kašika meda

Oko 600 grama brašna

Dve kašičice osode bikarbone

Kašičica cimeta

Dve kašičice kakaa

Za preliv:

Jedno belance

150 grama šećera u prahu

Kašika soka od limuna

Dve kašike vode

Malo mlevenog karanfilića

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte med, cimet i kakao, umutite još malo, pa dodajte sodu bikarbonu i brašno i zamesite testo, pa ostavite da odstoji oko dva sata u frižideru.

Od testa kidajte kuglice željene veličine i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje – nemojte previše da primičete kolače u plehu jer će narasti prilikom pečenja.

Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok blago porumene, a zatim pripremite glazuru.

Umutite belance sa šećerom u prahu i mlevenim karanfilićem, dodajte limunov sok i vodu, pa sve dobro izmešajte. Svaki medenjak umočite u ovu flazuru, pa ih ostavite da se osuše.

Kako vi spremate medenjake? Pišite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader