Ovaj recept može da vas "izvadi" kada treba da spremite nešto slatko na brzinu.
Svima nam se nebrojeno puta desilo da se gosti iznenada najave ili nam se prosto jede nešto slatko, a ne bismo da sate provedemo spremajući desert. Ova torta je spas za takve situacije!
Sastojci:
Pakovanje kora za rozen tortu
170 grama maskarpone sira
350 mililitara slatke pavlake
Tri kašike belog šećera
Pola kašičice ekstrakta vanile
Džem od jagode
Priprema:
U posudi pomešajte maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro umutite, da smesa postane glatka i penasta.
Na tacnu za tortu stavite koru, pa nanesite tanak sloj ovog fila, a zatim odozgo stavite malo džema od jagode – ne morate da namažete džem po celoj površini, već malo "prošarajte". Odozgo stavite sledeću koru, fil, pa džem – i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Neka vam poslednji sloj bude fil, a po želji možete odozgo i da poređate jagode.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!