Jednostavan recept za ukusnu pastu sa piletinom.
Isprobajte ovaj odličan recept za ukusnu pastu sa piletinom i pečurkama.
Sastojci:
400 grama pilećeg belog mesa
400 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće
Dve manje glavice crnog luka, sitno iseckanog
Maslinovo ulje
Malo putera
Tri kašike pavlake
300 grama testenine koju volite
Soli i bibera po ukusu
Suvi začin od povrća
Origano
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite polovinu luka, pa dodajte pileće belo meso isečeno na kockice i dinstajte dok meso ne bude gotovo. Pred kraj dinstanja, dodajte malo suvog začina i origana.
U dugoj šerpi na maslinovom ulju izdinstajte ostatak luka, dodajte pečurke isečene na listiće i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte mrvicu suvog zaličina, a kad su pečurke spremne, dodajte ih u šerpu sa mesom i dinstajte još 4, 5 minuta.
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije.
Kad se skuva, procedite, dodajte meso sa pečurkama, dve kašike pavlake, promešajte i pospite narendanim parmezanom.
Služite toplo.