Ukusne, krckave i lagane, pljeskavice od karfiola su super ideja za ručak ili večeru.
Isprobajte ovaj recept za ukusne "pljeskavice" od karfiola!
Sastojci:
Jedan karfiol
Dva jaja
Jedna glavica luka, sitno iseckana
Jedan čen belog luka, sitno iseckan
Soli i bibera po ukusu
Maslinovo ulje
Priprema:
Karfiol operite, isecite na komade koji mogu da stanu u blender i blendirajte dok ne dobijete komadiće veličine zrna pirinča.
U činiji pomešajte usitnjen karfiol, jaja, crni i beli luk, so i biber i mesite rukom dok se dobro ne sjedini.
U plići pleh stavite papir za pečenje, poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja, a zatim pravite "pljeskavice" od karfiola i ređajte u pleh.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene, zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite dok se ne napravi lepa korica.
Služite tople!
Ako imate neki dobar recept za lagana jela sa povrćem, pišite nam!