• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desert sa ovsem i jabukama

Autor mondo.rs

Ne morate da budete majstor u kuhinji da biste spremili ovaj desert!

Ova poslastica ima fenomenalan ukus, a tome doprinose krckavi ovas i osvežavajuć ukus jabuka.

Sastojci:

Četiri veće jabuke

¼ šolje šećera

Jedan limun (iscediti sok)

Dve kašike brašna

½ kašičice mlevenog cimeta

Za odozgo:

Šolja oraha

Šolja brašna

1 ¼ šolje ovasa

½ šolje smeđeg šećera

Kašičica mlevenog cimeta

Prstohvat soli

115 grama putera (ohladiti, pa iseći na listiće)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Operite i oljuštite jabuke, pa ih isecite na komade debljine oko pola centimetra. Zatim ih stavite u veću posudu, pa dodajte šećer, limunov sok, brašno i cimet. Promešajte, pa ih sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite. Odložite sa strane.

U drugoj većoj posudi pomešajte iseckane orahe, brašno, ovas, šećer, cimet i so, kao i puter iseckan na listiće. Izmešajte, pa ovu smesu nalijte preko jabuka i pecite dok korica ne postane braonkaste boje, oko 45 minuta.

Poslužite kolač topao.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop