Pripremite ovaj lagani letnji ručak ili zakusku za samo desetak minuta!
Predstavljamo vam recept za laganu i ukusnu salatu sa avokadom, koja će vas osvežiti tokom toplih dana!
Sastojci:
Dva avokada
Jedan krastavac
250 grama čeri paradajza
250 grama smrznutog kukuruza
Dva mlada luka
So, biber
Maslinovo ulje
Limun
Priprema:
Avokado prepolovite, izvadite mu košticu i isecite ga na režnjeve. Odmah ga prelijte sa malo limunovog soka kako ne bi potamneo.
Krastavac isecite na kockice, a čeri paradajz na polovine. Mladi luk iseckajte na tanke kolutiće. U ključaloj vodi pet minuta kuvajte smrznuti kukuruz, dok ne omekša.
Izmešajte sve sastojke, začinite sa dosta maslinovog ulja i limunovog soka. Posolite i pobiberite tik pre serviranja.
Kako vi pripremate jela sa avokadom? Recite nam u komentarima!