Spremaju se za manje od sat vremena i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!
Evo kako se spremaju čokoladne kocke sa višnjama, desert koji se dopada i najzahtevnijima...
Sastojci:
Šolja brašna
Šolja šećera
¼ kašičice soli
¼ kašičice praška za pecivo
Pola šolje kakaa
115 grama putera
50 grama čokolade
Kašičica ekstrakta vanile
Dva jaja
280 grama višanja – očistiti i seći na polovine
175 grama tamne čokolade
150 mililitara zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i kakao.
U manjoj šerpi rastopite zajedno puter i čokoladu (50 grama), pa to pomešajte sa jajima, ekstraktom vanile i suvim sastojcima, mešajući da se sve sjedini. Zatim smesu nalijte u pleh.
Poređajte odozgo višnje, pa narendajte ili iseckajte tamnu čokoladu i prelijte zaslađeno kondenzovano mleko.
Pecite oko pola sata ili dok ivice ne postanu zlatno-braon. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!