Lakša, zdravija verzija omiljene brze hrane!
Ako volite pohovanu piletinu, ali ne želite da jedete hranu prženu u puno ulja, ovo je idealan recept za vas! Biće krckava i ukusna, ali neće biti masna.
Sastojci:
100 mililitara gušćeg jogurta
500 grama pilećih prsa
200 grama kornfleksa
Dve kašičice parmezana
Maslinovo ulje
So, biber
Limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, na dno velikog pleha postavite papir za pečenje.
Piletinu očistite, isecite na manje komade i po želji istucajte. Jogurt začinite solju i biberom, i uvaljajte komade piletine u jogurt.
U odvojenoj posudi, izmešajte usitnjeni kornfleks, parmezan i dve kašike maslinovog ulja, i piletinu uvaljajte u tu mešavinu tako da se lepo zalepi sa svih strana.
Pecite u rerni oko 15 minuta, u zavisnosti od debljine komada. Po želji, poprskajte sa malo limunovog soka pre služenja. Servirajte uz salatu ili povrće, a ovako pohovanu piletinu možete koristiti i za spremanje "zamotuljaka" sa tortiljama, ili je iseći na komade i servirati u Cezar salati.