• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovana piletina sa kornfleksom koja se ne prži

Autor mondo.rs

Lakša, zdravija verzija omiljene brze hrane!

 Pohovana piletina sa kornfleksom koja se ne prži Izvor: Guliver/Getty images/iStock/from_my_point_of_view

Ako volite pohovanu piletinu, ali ne želite da jedete hranu prženu u puno ulja, ovo je idealan recept za vas! Biće krckava i ukusna, ali neće biti masna.

Sastojci:

100 mililitara gušćeg jogurta

500 grama pilećih prsa

200 grama kornfleksa

Dve kašičice parmezana

Maslinovo ulje

So, biber

Limun

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni, na dno velikog pleha postavite papir za pečenje.

Piletinu očistite, isecite na manje komade i po želji istucajte. Jogurt začinite solju i biberom, i uvaljajte komade piletine u jogurt.

U odvojenoj posudi, izmešajte usitnjeni kornfleks, parmezan i dve kašike maslinovog ulja, i piletinu uvaljajte u tu mešavinu tako da se lepo zalepi sa svih strana.

Pecite u rerni oko 15 minuta, u zavisnosti od debljine komada. Po želji, poprskajte sa malo limunovog soka pre služenja. Servirajte uz salatu ili povrće, a ovako pohovanu piletinu možete koristiti i za spremanje "zamotuljaka" sa tortiljama, ili je iseći na komade i servirati u Cezar salati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop