Bon Appetit Piletina na italijanski nacin.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Bon Appetit: Piletina na italijanski način

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

I uopšte nije komplikovano da je pripremite...

Izvor: Guliver/Getty Images/ALLEKO

Za pripremu ovog ukusnog obroka potrebno vam je oko pola sata.

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

20 grama putera

Četiri manja pileća filea

Dva čena belog luka

80 grama sušenog paradajza

80 mililitara belog vina

250 mililitara pavlake za kuvanje

125 mililitara pilećeg bujona

60 grama spanaća

Malo svežeg bosiljka

Priprema:

Zagrejte ulje i puter u tiganju, pa dodajte piletinu i stavite začine po želji. Smanjite jačinu vatre na srednju i krčkajte oko pet minuta sa svake strane. Prebacite piletinu na tanjir i prekrijte da se ne hladi.

U međuvremenu, u dublji tiganj stavite luk, propržite ga oko minut, pa dodajte paradajz i promešajte. Dodajte i vino, pa krčkajte oko minut ili dok malo ne ispari, a zatim dodajte pavlaku i pileći bujon. Vratite piletinu u tiganj i ostavite da se krčka u sosu oko pet minuta, pa dodajte spanać i izmeđajte. Dodajte so i biber po želji, pa na kraju odozgo pospite iseckan sveži bosiljak.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader