Brzi rucak Zapecene tikvice sa jajima.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Brzi ručak: Zapečene tikvice sa jajima

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Evo kako da na brzinu spremite ukusan ručak.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/OLHA_AFANASIEVA

Ovaj lagani i jednostavni recept idealan je za letnje dane jer ne zahteva previše vremena ni stajanja pored šporeta. 

Sastojci:

Dve tikvice

Tri paradajza

Dve zelene paprike

70 grama kačkavalja

50 grama pavlake za kuvanje

Dva jaja

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Tikvicu, paradajz i papriku (očišćene i oprane) isecite na kolutove. Podmažite pleh, pa kružno ređajte sloj tikvica, paradajz, pa papriku - mada i ne morate da se držite nikakvog utvrđenog redosleda.

Odozgo poslite i stavite bibera po ukusu, pa pospite narendan kačkavalj.

U odvojenoj posudi umutite jaja sa mlekom, dodajte pavlaku, pa dodajte još malo soli i bibera po ukusu. Kada to dobro umutite, prelijte preko povrća i pecite dok se ne stvori zlatno-braon korica odozgo.

Po želji, odozgo možete da dodate i malo svežeg praziluka. 

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader