Ukusan ručak gotov za sat vremena!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa kajsijama. Sprema se za 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče!
Sastojci:
8 pilećih bataka sa karabatacima
So i biber
120 grama brašna
30 grama putera
Dve kašike maslinovog ulja
8 malih glavica luka, oljuštenih
8 čenova belog luka
180 mililitara suvog belog vina
60 mililitara pavlake
12 kajsija, opranih, bez koštica, isečenih na polovine
Svež bosiljak, sitno iseckan
Pripema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, i spremite dublji pleh u koji može da stane osam bataka sa karabatacima.
Ubrusima osušite piletinu, začinite solju i biberom po ukusu, a zatim meso uvaljajte u brašno sa svih strana.
Puter i maslinovo ulje zagrejte na srednjoj vatri, dodajte piletinu, kožicom nadole, a zatim pržite 8 do 10 minuta, dok kožica ne porumeni, pa okrenite meso.
U pleh stavite papir za pečenje, stavite piletinu, i rasporedite ravnomerno crni i beli luk. Prelitje belim vinom i pavlakom, i stavite u rernu, na 25 do 30 minuta, dok meso ne bude skoro sasvim pečeno.
Zatim u pleh stavite kajsije, i pecite još deset do 15 minuta. Pre služenja, pospite iseckanim bosiljkom.
Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg mesa? Pišite nam!