Piletina sa kajsijama i zacinskim biljem recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ideja za ručak:Piletina sa kajsijama i začinskim biljem

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ukusan ručak gotov za sat vremena!

Izvor: Guliver/Getty images, Mariha-kitchen

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa kajsijama. Sprema se za 15 minuta, a onda samo treba da sačekate da se ispeče!

Sastojci:

8 pilećih bataka sa karabatacima

So i biber

120 grama brašna

30 grama putera

Dve kašike maslinovog ulja

8 malih glavica luka, oljuštenih

8 čenova belog luka

180 mililitara suvog belog vina

60 mililitara pavlake

12 kajsija, opranih, bez koštica, isečenih na polovine

Svež bosiljak, sitno iseckan

Pripema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, i spremite dublji pleh u koji može da stane osam bataka sa karabatacima.

Ubrusima osušite piletinu, začinite solju i biberom po ukusu, a zatim meso uvaljajte u brašno sa svih strana.

Puter i maslinovo ulje zagrejte na srednjoj vatri, dodajte piletinu, kožicom nadole, a zatim pržite 8 do 10 minuta, dok kožica ne porumeni, pa okrenite meso.

U pleh stavite papir za pečenje, stavite piletinu, i rasporedite ravnomerno crni i beli luk. Prelitje belim vinom i pavlakom, i stavite u rernu, na 25 do 30 minuta, dok meso ne bude skoro sasvim pečeno.

Zatim u pleh stavite kajsije, i pecite još deset do 15 minuta. Pre služenja, pospite iseckanim bosiljkom.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg mesa? Pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader