Pečene u sosu, ove krmenadle su veoma mekane i ukusne!
Evo sjajne ideje kako da spremite krmenadle na jednostavan način, a da dobijete ručak koji je ukusan kao da ste sate sproveli spremajući ga!
Sastojci:
Pet krmenadli
Glavica crnog luka
Četiri-pet čenova belog luka
Goveđa supa u kocki
Pola litra vrele vode
Decilitar bijelog vina
So i biber po ukusu
Malo ulja
Brašno
Priprema:
Najprije odstranite kosti iz krmenadli, blago ih izlupajte, stavite soli i bibera po ukusu. Zatim ih u uvaljajte u brašno i propržite u tiganju, da dobiju braonkastu boju.
Propržene krmenadle poređajte u pleh, a odozgo po želji stavite nekoliko listića lovora.
U tiganju u kojem ste pržili meso, propržite crni luk, zatim dodajte bijeli, pa sipajte tri-četiri kašike brašna. Kocku za supu razmutite u pola litre vrele vode, pa i to dodajte luku, miješajući da ne zagori.
Krmenadle u plehu prelijte sosom i poprskajte vinom, pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 45 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Zatim sklonite foliju i pecite još deset minuta.
Krmenadle ostavite kratko da se prohlade i poslužite ih tople.