• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ejdus nagradjen za životno djelo

Glumac Predrag Ejdus izjavio je da mu nagrada "Dobričin prsten" Saveza dramskih umjetnika Srbije za životno djelo, "predstavlja ogromnu satisfakciju".

 Ejdus nagradjen za životno djelo Izvor: MONDO

"Za svakog umjetnika, pogotovo glumca, dakle čovjeka koji se bavi efemernom umjetnošću, a pritom u toj efemernosti pronalazi duboki smisao svog života i delanja, ovakva nagrada je ogromno priznanje. Ona znači i osećaj da život i rad koji ste do sada uložili nije besmislen, da ima neku vrijednost", kazao je ugledni glumac.

Ejdus je istakao da posebnu važnost "Dobričinom prstenu" daje to što odluku o laureatu donose "prije svega kolege i oni koji se, uslovno rečeno, najviše razumeju u ono čime se mi bavimo, dakle ljudi koji to prate ne samo stručno nego i emotivno i na jedan složeniji način nego šira javnost".

Iako se ovo priznanje dodjeljuje za životno djelo, Ejdus svoje djelo i dalje vrlo aktivno gradi.

"Trenutno igram petnaestak naslova. To su veliki naslovi, predstave koje idu već 15-16 godina kao "Kir Janja", ali i sasvim nove, kao "Dr". Imao sam i uloge koje sam odigrao preko 1.500 puta, odigrao ogroman broj likova na mnogim scenama, beogradskim, ali i izvan Beograda. U ovom trenutku igram i u Novom Sadu, u Crnogorskom narodnom pozorištu, uz više beogradskih pozorišta".

Ejdus je izjavio da "to predstavlja svakako priličan teret, pogotovo sada, u situaciji kada imam i ozbiljnih zaduženja na tako odgovornoj funkciji kao što je mesto upravnika Narodnog pozorišta". (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop