• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Danilo" oduševio publiku

Počeli 25 susreti pozorišta BiH u Brčkom.

 "Danilo" oduševio publiku Izvor: MONDO

Nakon deset dana pretprograma 25. susreta pozorišta BiH u Brčkom, koji je u potpunosti bio posvećen mladima, u petak je, nakon službenog otvaranja ove regionalne pozorišne manifestacije na sceni brčanskog Doma kulture izvedena prva od osam takmičarskih predstava, "Danilo".

Ovu predstavu je po tekstu Mirka Kovača u Crnogorskom narodnom pozorištu režirala Radmila Vojvodić.

"Koncipirani kao 'festival festivala' sa pet najboljih ostvarenja iz bosanskohercegovačke pozorišne produkcije i tri izabrane iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, Susreti u Brčkom su repertoarski određeni 'istorijskim krugovima u savremenom pozorišnom trajanju'", rekao je selektor Srđan Vukadinović.

On je naglasio da simbolično, prvi krug otvara preispitivanje savjesti i odluka crnogorskog knjaza Danila Petrovića i šalje snažnu poruku našoj stvarnosti: istorija se ne ponavlja, krugovi nisu zatvoreni.

Za nagradni fond od 70.000 KM takmičiće se u narednih osam dana Teatar "Kabare" iz Tuzle s "Tvrđavom" Meše Selimovića, Narosno pozorište (NP) RS iz Banjaluke s Nušićevim "Narodnim poslanikom", Beogradsko dramsko s "Ćeifom" Mirze Fehimovića, zatim NP iz Sarajeva koje po tekstu Ferida Sokolovića izvodi "Baladu o Omeru i Merimi".

Šesta predstava u konkurenciji je "Kulin" NP iz Mostara, po tekstu Mirsada Sinanovića, sedma stiže iz Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci, koje će zaigrati "Metro, priče iz bijelog svijeta" čiji je autor Miroljub Nedović, dok je za posljednje takmičarsko veče, 28. novembra, najavljen teatar "Exit" iz Zagreba s "Kaubojima", autorskim projektom Saše Anočića.

O interesu publike u Brčkom najbolje govori podatak da je svih 430 mjesta u Domu kulture prodano za sve predstave u samo jednom danu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop