• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba u čast Isidore Sekulić

U Galeriji "Atrijum" Biblioteke grada Beograda biće otvorena izložba povodom pola vijeka od smrti srpske književnice Isidore Sekulić.

 Izložba u čast Isidore Sekulić Izvor: MONDO

Studijsku izložbu posvećenu životu i stvaralaštvu Isidore Sekulić čini obimna građa prikupljena iz Rukopisnog odjeljenja Matice srpske, Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", Arhiva Srpske akademije nauka i umjetnosti, Narodne biblioteke Srbije i Rukopisnog odjeljenja Biblioteke grada Beograda.

Posjetioci izložbe biće u prilici da čuju i glas Isidore Sekulić, čiji je snimak pozajmljen iz Radio-Beograda, saopšteno je iz gradske biblioteke. Autor izložbe, koja će biti otvorena do 9. decembra, je bibliotekar savjetnik u Biblioteci grada Beograda Olga Krasić-Marjanović.

Isidora Sekulić rođena je 16. februara 1877. godine u bačkom selu Mošorinu kod Žablja, a umrla je u Beogradu 1958. godine. Bila je prva žene član Srpske kraljevske akademije i potom SANU, prvi predsjednik Udruženja pisaca Srbije, te počasni član Srpske književne zadruge i Matice srpske. (MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop