• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konferencija "Kultura regiona onlajn!"

Regionalna konferencija “Kultu(RE)giona online! -Budućnost prolazi!”, posvećena značaju portala za kulturu biće održana 8. i 9. decembra

 Konferencija "Kultura regiona onlajn!" Izvor: MONDO

Regionalna konferencija “Kultu(RE)giona online! -Budućnost prolazi!”, posvećena značaju portala za kulturu, potrebi iskorišćavanja potencijala ubrzanog razvoja interneta i izazovima na putu inovativne saradnje u kulturi i umetnosti u regionu, biće održana 8. i 9. decembra u Beogradu, u organizaciji Gete instituta Beograd i Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

Konferencija će biti održana u Gete institutu u Beogradu, u okviru dvogodišnjeg projekta razvoja Neformalne mreže portala za kulturu jugoistočne Evrope inSEEcp (Informal Network of South-East European Cultural Portals), uz podršku Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Konferenciju će otvoriti ministar kulture Srbije Nebojša Bradić, a osim predstavnika dvadesetak portala za kulturu iz regiona, među učesnicima će biti i osnivač “Berlinske gazete” Kristian Voznicki, koji će predstaviti koncept kontinuirane onlajn debate u kulturi, kao i jedan od pionira net arta i predavač Vuk Ćosić iz Ljubljane, rođen u Beogradu, koji će govoriti o fenomenu socijalnih mreža na internetu.

Pozvani su da prisustvuju i priključe se diskusiji i predstavnici lokalnih i državnih vlasti, kulturnih, obrazovnih i naučnih institucija, umjetničkih udruženja, nevladinih organizacija, fondacija, medija i veb magazina, kao i umjetnici, aktivisti i drugi predstavnici ciljnih grupa portala za kulturu.

Cilj konferencije je da ukaže na potencijal mreže portala za kulturu kao platforme za inovativnu saradnju u regionu, ali i na prepreke sa kojima se suočavaju kao neprofitni projekti, s obzirom na neodgovarajuće kulturne politike u regionu i na evropskom nivou. Biće reči i o novim šansama i izazovima u oblastima kulture i umetnosti iz ugla korisnika portala, a obuhvatiće i radionicu o društvenim i kulturnim aspektima veba 2.0, sa prezentacijom praktične upotrebe portala, blogova, socijalnih veb servisa i slobodnih softvera u kulturi i umjetnosti.

Konferencija će biti i prilika za proširenje inSEEcp novim članovima, za sada sa prostora bivše Jugoslavije, a biće predstavljen i novi vizuelni identitet inSEEcp, koji je osmislio beogradski grafički dizajner Andrija Nikačević, kao i publikacija o inSEEcp na maternjim jezicima, njemačkom i engleskom.

Članovi inSEEcp su portali Artservis.org, Evrokultura.org i RadioStudent.si iz Slovenije, Kulturenet.hr, Kulturpunkt.hr, Culturelink.hr, Knjiga.hr i Teatar.hr iz Hrvatske, Kulporter.com iz BiH, Pro-story.org iz Crne Gore, Culture.in.mk iz Makedonije i SEEcult.org iz Srbije. Pridruženi član je Stacion.org iz Prištine, a u procesu pridruživanja su Plagij.at iz Makedonije, Montenegrina.net iz Crne Gore i Creemaginet.com iz Beograda.

Među učesnicima konferencije biće i predstavnici portala Startmontenegro.com iz Crne Gore i Foruma Skoplje (Forumskopje.com).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop