• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pripovijetke" Đžoane Rouling najtraženije

Knjiga je prodata u gotovo pet puta više primjeraka od drugoplasirane na listi ovogodišnjih bestselera, Ginosove knjige rekorda.

 "Pripovijetke" Đžoane Rouling najtraženije Izvor: MONDO

Najnovija knjiga iz pera popularne britanske književnice Džoane Rouling "Pripovijetke barda Bidla" postala je, za samo nekoliko dana od njene pojave u knjižarama, najprodavanija knjiga u 2008. u Velikoj Britaniji.

Knjiga je prodata u gotovo pet puta više primjeraka od drugoplasirane na listi ovogodišnjih bestselera, Ginosove knjige rekorda.

Uspjeh ove zbirke kratkih priča, koje Roulingova prvobitno nije namjeravala da objavi, samo je još jedan dokaz o ogromnom interesovanju koje autorka čuvene sage o mladom čarobnjaku Hariju Poteru i dalje pobudjuje medju čitalačkom publikom.

"Pripovijetke barda Bidla" - koje se pominju u knjizi "Hari Poter i relikvije smrti" - prodata je u Velikoj Britaniji u blizu 368.000 primjeraka u prva tri dana od objavljivanja 4. decembra.

Knjiga je na dobrom putu i da postane i najprodavanija na svijetu, a njena autorska prava već je otkupio američki fimski studio Vorner bros koji namjerava da snimi jedan, a možda i nekoliko filmova.

Na drugom mjestu je Ginisova knjiga rekorda za 2008, koja je prodata u 73.000 primjeraka u istom tom periodu.

Filip Stoun, jedan od urednika časopisa Bukseler, kazao je da nijedan od ostalih visokotiražnih naslova nije uspio ni da se približi "Pripovijetkama".

Sav prihod od prodaje ove knjige biće uplaćen u fond humanitarne fondacije koju je Roulingova osnovala za pomoć djeci u istočnoj Evropi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop