• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaspitanici izveli predstavu Hoću kući

Vaspitanici Odjeljenja vaspitno-popravnog doma Banjaluka izveli predstavu "Hoću kući“ u Upravnoj zgradi Kazneno-popravnog zavoda u ovom gradu.

 Vaspitanici izveli predstavu Hoću kući Izvor: MONDO

Vaspitanici Odjeljenja vaspitno-popravnog doma Banjaluka izveli su danas predstavu "Hoću kući“ u Upravnoj zgradi Kazneno-popravnog zavoda u ovom gradu.

Direktor Zavoda Pero Dunjić rekao je da je u sklopu predstave vaspitanika koji izdržavaju vaspitnu mjeru od jedne do pet godina, izložena izložba njihovih likovnih i literarnih radova.

"U Kazneno-popravnom zavodu trenutno se nalazi 15 vaspitanika, od kojih je sedmorici obustavljeno izvršenje vaspitne mjere, a ukupno je od 28. septembra 2006. godine kroz odjeljenje Vaspitno-popravnog doma prošlo 22 vaspitanika“, rekao je Dunjić.

On je dodao da vaspitanici pohađaju dramsku sekciju u sklopu kulturno-sportskih aivnosti, a ovom prilikom su pokazali šta su to naučili i koliko pažnje im poklanja stručno osoblje.

"Osim kulturnih aktivnosti vaspitanici imaju poseban program edukacije prema kome je obavezno pohađanje osnovne škole (OŠ) svih razreda koje nisu završili, a koja se provodi u OŠ `Đura Jakšić`, dok sedam vaspitanika već pohađa srednje obrazovanje za zanat pekara, mesara, zidara i druge", rekao je Dunjić.

On je najavio da će Kazneno-popravni zavod u saradnji sa Svetosavskim kulturnim klubom organizovati izložbu slika, ikona i duboreza vaspitanika i ponovo prikazati predstavu "Hoću kući“ za građane Banjaluke, od čega će sav zarađen prihod uplatiti banjalučkom Domu za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević“.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop