• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atif Kujundžić pisac godine

Dječji pisac Atif Kujundžić, dobitnik je prve godišnje književne nagrade za dječje i književno stvaralaštvo za mlade Društva pisaca BiH.

 Atif Kujundžić pisac godine Izvor: MONDO

Kujundžić je ovu nagradu dobio za zbirku pripovijedaka "Priče iz predgrađa", a uz nju mu je pripalo 3.000 KM i plaketa.

Članovi Društva pisaca BiH saopštili su da je o najboljem književnom djelu za djecu i mlade odlučivao žiri u sastavu: Ibrahim Kajan, predsjednik, te članovi Nenad Radanović i Mirsad Bećirbašić.

U užem izboru za nagradu bili su roman Nure Bazdulj Hubijar "Čudno zvuči Tamaguči", priče Zejćira Hasića "Mjesec, san i papirni avioni", pjesme Enisa Osmančevića Ćurića "Berite svoje snove", priče Kemala Coce "Dukat, kruška" i "Priče iz predgrađa" Atifa Kujundžića.

Gradimir Gojer, predsjednik Društva pisaca BiH, istaknuo je kako je ovo društvo prošle godine osnovalo Sekciju književnosti za djecu i mlade, te da je ova godina bila veoma plodna.

"Dugo je godina književno stvaralaštvo za djecu i mlade bilo u zapećku književnosti za odrasle. Sretan sam što se konačno to mijenja, jer su djeca i mladi vrlo važna i velika čitalačka publika", rekao je za banjalučke "Nezavisne" književnik Nenad Radanović.

Naglasio je kako se knjiga "Priče iz predgrađa" Atifa Kujundžića izdvojila zbog njenog književnog savršenstva, te da je pisac na najbolji način ipričao priču o životu djece u jednom predgrađu u periodu nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Nagrada će Atifu Kujundžiću biti uručena krajem januara iduće godine u Sarajevu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop