• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo autor Donald Vestlejk

Američki autor detektivskih romana Donald I. Vestlejk preminuo je u 75. godini od posljedica srčanog udara.

 Preminuo autor Donald Vestlejk Izvor: MONDO

Izuzetno plodni američki autordetektivskih romana Donald I. Vestlejk, koji je često pisao pod različitim pseudonimima,  doživio je srčani udar odlazeći na novogodišnju proslavu.

Vestlejk je napisao više od 100 romana od kojih je nekoliko adaptirano u filmske hitove, kao što su čuveni "Point blank" iz 1967. godine sa Li Marvinom u glavnoj ulozi, "Naplata duga", i "Prevaranti" koji je 1991. godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolje adaptirani scenario, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Vestlejk je svoju bogatu pedesetogodišnju spisateljsku karijeru započeo ozbiljnim kriminalističkim romanima, kao što su "Plaćenici", "Vreme za ubijanje" i "361", ali se takodje oprobao i u komičnom kriminalističkom žanru i u naučnoj fantastici.

Za Vestlejka je, ističe "Bi-Bi-Si", interesantno bilo što je često pisao pod različitim pseudonimima, od kojih je najčešći bio Ričard Stark.

Razlog za to je, kako je sam pisac izjavio 2007. godine, činjenica da izdavači u toku jedne godine obično objave samo jedno djelo jednog autora, dok je Vestlejk pisao čak i četiri romana godišnje.

Donald I. Vestlejk je aktivno pisao sve do smrti, uvijek na običnoj pisaćoj mašini, a njegov poslednji roman bi trebalo da bude objavljen u parilu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop