• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slikarskom linijom oko Prijedora

U izložbenom prostoru "Galerije 96" u Prijedoru danas je počeo rad 3. otvoreni likovni studio pod nazivom "Linijom oko Prijedora".

 Slikarskom linijom oko Prijedora Izvor: MONDO

U izložbenom prostoru "Galerije 96" u Prijedoru danas je počeo rad 3. otvoreni likovni studio pod nazivom "Linijom oko Prijedora", koji je ove godine okupio 12 mladih akademskih slikara i studenata likovnih akademija iz Trebinja, Novog Sada, Beograda i Banjaluke.

Direktor Galerije Tihomir Ilijašević rekao je da je ovo postalo tradicionalno okupljanje mladih akademskih slikara.

"Prvi put je to bilo slikanje murala po zidovima ove galerije, prošle godine su mladi umjetnici slikali motive grada Prijedora sa akcentom na renoviranu glavnu ulicu, a ove godine smo kao temu zadali pejzaž iz okoline Prijedora", rekao je Ilijašević.

On je dodao da je ovo jedini likovni studio koji okuplja isključivo mlade akademske umjetnike, tehnika je strogo određena i to je uvijek crtež, bilo da je crno-bijeli ili u boji.

"Posebno ističemo to da ovaj likovni studio s punim pravom nosi naziv otvoreni, jer će mladi ljudi sedam dana crtati u ovom prostoru, a građani Prijedora mogu slobodno da ih obilaze i da prate kako nastaju njihovi radovi", rekao je Ilijašević.

U radu otvorenog studija će narednih sedam dana učestvovati po dvoje akademskih slikara sa novosadske, beogradske i trebinjske Akademije likovnih umjetnosti, dok su ostali učesnici mladi umjetnici iz Prijedora, studenti i apsolventi banjalučke akademije.

Mentor ovogodišnjeg likovnog studija je čuveni srpski slikar i politički karikaturista Milenko Mihajlović.

Tokom trajanja otvorenog likovnog studija planirano je da učesnici posjete Kozaru, manastir Klisinu i obiđu obale rijeke Sane što će im umnogome olakšati rad na crtežima koje će predstaviti na završnoj izložbi koja će biti otvorena 16. januara.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop