• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi pravoslavni strip

U prvoj pravoslavnoj strip ediciji djeci se na popularan način približuju hrišćanski korjeni.

 Prvi pravoslavni strip  Izvor: MONDO

Pravoslavna eparhija vranjska i Balkanski kulturni centar pokrenuli su pionirski projekat u izdavaštvu, pravoslavnu strip ediciju, čiji je smisao da se djeci na popularan način približe hrišćanski korjeni, saopšteno je iz Eparhije.

Prva sveska je izašla uoči Božića i odmah je privukla veliku pažnju ne samo vjernika, već i drugih čitalaca, a najviše su se obradovala djeca, jer su njima, razumljivim jezikom, ilustracijom u vizantijskom stilu, izdavači i autori Todor Mitrović i Vesna Moravić-Balkanski, približili hrišćanske korjene.

U saopštenju se ističe da je osnovni cilj pravoslavne strip edicije želja da djeca ne budu zbunjena kada uđu u pravoslavnu crkvu i kada vide freske na zidovima ili ikone na ikonostasu.

"One će mu biti prepoznatljive kao dio njegovog vizuelnog svijeta, te će moći, bez predrasuda, da ih sagleda i da iščitava njihovu drevnu i uvijek novu jevanđelsku poruku", naglašava se u saopštenju.

Eparhija vranjska, Balkanski kulturni centar i Mitrović već spremaju novu svesku prasvoslavnog stripa koje će biti iznenađenje za širu čitalačku publiku.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop