• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Drage Handanovića povodom Bogojavljenja

Handanović je do sada imao 30 samostalnih izložbi i učestvovao na 56 kolektivnih, kao i na 18 simpozija i likovnih kolonija

 Izložba Drage Handanovića povodom Bogojavljenja Izvor: MONDO

U Umjetničkoj galeriji u Doboju, uoči pravoslavnog praznika Bogojavljenja, otvorena je izložba akademskog vajara Drage Handanovića iz Doboja na kojoj je predstavljen njegov pedesetogodišnji rad.

"Keramika Drage Handanovića može da se shvati kao umjetničko preoblikovanje ovog drevnog materijala u različite strukturne forme, koje svaka za sebe ukazuju na sadržajne vrijednosti umjetnički formiranog plastičnog izraza", rekao je istoričar umjetnosti Aleksandar Grandić iz Banjaluke.

Na izložbi je predstvaljeno 38 vajarskih i kremičkih radova, te fotografije do sada realizovanih 29 javnih spomenika i 15 skulptura u slobodnom prostoru.

Handanović je do sada imao 30 samostalnih izložbi i učestvovao na 56 kolektivnih, kao i na 18 simpozija i likovnih kolonija na prostorima bivše Jugoslavije i u inistranstvu.

Drago Handanović je član Međunarodne akademije za keramiku (AICA) i Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika RS, a za svoj pedesetogodišnji umjetnički rad dobio je više priznanja i nagrada, među kojima je nagrada Kolegijum artistikuma.

U velikoj sali Centra za kulturu večeras je održan i koncert Ansambla “Đerdan” pod umjetničkim vođstvoma Mire Vasiljević.

Organizator ove Bogojavljenske kulturne manifestacije je dobojski Centar za kulturu i obrazovanje, a pokrovitelj Skupština opštine Doboj. (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop