• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jahorinske bijele noći"

Na Jahorini će od 9. februara do 15. marta biti održane "Jahorinske bijele noći".

 "Jahorinske bijele noći" Izvor: MONDO

Ova kulturna manifestacija organizovana je povodom 25. godišnjice održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara.

Direktor manifestacije Slobodan Kovačević kaže da je cilj organizatora SKPD "Prosvjeta", da Jahorina dobije kulturnu zimu ili kulturni događaj svake godine u februaru kada je ova planina, kako je rekao, najljepša i kada je bitno da ima kulturnih dešavanja.

Prema njegovim riječima, "Jahorinske bijele noći" biće otvorene u ponedjeljak, 9. februara, u 20.00 časova koncertom Biljane Krstić i orkestra "Bistrik".

Kovačević, koji je i predsjednik SKPD "Prosvjeta" Pale, dodao je da će svake subote biti organizovani koncerti etno muzike koncipirani na jednoj priči o Olimpijadi 1984. godine, na kojoj je učestvovalo šest bivših jugoslovenskih republika.

"Tako će 14. februara koncert održati etno grupa iz Makedonije, 21. februara nastupiće Krunoslav Kićo Slabinac sa Slavonskim bećarcem, 28. februara biće održan koncert crnogorske narodne muzike koju će izvesti ansambl `Svi pljevljanski tamburaši`, dok će u 7. marta nastupiti etno grupa iz Slovenije", precizirao je Kovačević.

On je naglasio da će 14. marta publici biti predstavljeno izvorno stvaralaštvo BiH pod nazivom "Kolika je Jahorina planina", a u programu će učestvovati etno grupe iz Banjaluke i etno grupa "Javorina" sa Pala.

Ljubitelji likovnog stvaralaštva, od 11. do 18. februara mogu da pogledaju izložbu slika Likovne kolonije "Art Jahorina", a od 18. do 25 . februara Likovne kolonije Pale.

Kovačević je dodao da će od 25. februara do 4. marta biti priređena izložba slika Likovne kolonije Bardača, a od 4. do 11. marta izložba slika Višegradsko saborovanje, dok će od 11. do 18. marta biti predstavljeni radovi Likovne kolonije Sava.

On je najavio mogućnost da svakog četvrtka budu priređene i dječije lutkarske predstave ukoliko bude dovoljno finansijskih sredstava.

Svi sadržaji kulturne manifestacije "Jahorinske bijele noći" biće organizovani u taverni hotela "Bistrica" na Jahorini.

Kovačević je naglasio da su pokrovitelji manifestacije Vlada RS, grad Istočno Sarajevo, opštine Pale i Trnovo i Olimpijski centar "Jahorina".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop