• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručene Vukove nagrade za 2008. godinu

Nagrade je, s predsjednikom KPZS, uručila predsjednica žirija Olja Ivanjicki, a svečanosti je prisustvovao i princ Aleksandar Karađorđević.

 Uručene Vukove nagrade za 2008. godinu Izvor: MONDO

Vukova nagrada koju Kulturno-prosvjetna zajednica Srbije (KPZS) već 45 godina dodjeljuje institucijama i pojedincima za doprinos širenju kulture, obrazovanje i stvaralaštvo, uručena je u Starom dvoru dobitnicima za 2008. godinu.

Nagrade su uručene Akademiji umjetnosti u Beogradu, pojcu i likovnom umetniku Dragoslavu Pavlu Aksentijeviću, ekipi emisije RTS-a "Zaboravljeni umovi", novinaru i publicisti Đorđu Malavraziću, igumaniji Pećke patrijaršije Fevroniji, književniku Milosavu Buci Mirkoviću, kompozitoru Dušanu Radiću, književniku Slobodanu Rakitiću, slikaru Savi Stojkovu i književniku Miodragu Đupiću.

Izuzetna Vukova nagrada uručena je 4. aprila Univerezitetu u Beogradu.

"Uvijek je dobrodošlo podsjetiti na Vuka Karadžića čije ima nosi ova nagrada", rekao je na svečanosti predsednik KPZS Ljubivoje Ršumović, istakavši da je Vukovo djelo stvorilo uzor za izbor laureata i da za buduće generacije treba čuvati njegovu riznicu moralnih pouka.

U ime pokrovitelja nagrade, Ministarstva kulture, dobitnicima se obratila državni sekretar Nadica Momirov, naglasivši da ovom nagradom KPZ Srbije daje značajna doprinos očuvanju našeg jezika i predstavljanju našeg stvaralaštva u interkulturnom dijalogu.

Nagrade je, s predsjednikom KPZS, uručila predsednica žirija Olja Ivanjicki, a svečanosti je prisustvovao i princ Aleksandar Karađorđević.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop