• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Dragašovih djela u Srpcu

Izložba slika, crteža i skulptura poznatog umjetnika Slobodana Dragaša iz Banjaluke otvorena je u petak u Domu kulture u Srpcu.

 Izložba Dragašovih djela u Srpcu Izvor: MONDO

Na izložbi je predstavljeno 20 slika i crteža i pet skulptura nastalih od 1984. godine do njegove prerane smrti 2006. godine.

Istoričar umjetnosti Nikola Galić iz Banjaluke rekao je da je Dragaš za života priredio 21 samostalnu izložbu i učestvovao u 30 kolektivnih, ističući da je njegova karakterna crta "beskompromisna kritika svega lošeg u kulturi".

"Za razliku od ovog hrabrog borca za afirmaciju kulture u Banjaluci i šire, danas imamo pojavu da je likovna kultura veoma malo zastrupljena u obrazovnom sistemu Republike Srpske. U nižim razredima osnovne škole djeca imaju dva časa likovne kultute, u višim samo jedan, a osim gimnazije, koja u prve dvije godine ima po jedan čas, rijetke su stručne škole koje imaju ovaj vid obrazovanja", rekao je Galić.

On je dodao da nije čudo što se u društvu stvaraju pojedinci potrošačkog karaktera, koji, kako je naveo, misle samo na kupovinu, bez estetskih potreba.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop