• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Razotkrivanja/Disclosure" u Banjaluci

U Muzeju savremene umjetnosti RS od 25. marta do 25. aprila 11 srpskih umjetnika predstaviće 18 svojih radova.

 Izložba "Razotkrivanja/Disclosure" u Banjaluci Izvor: MONDO

U organizaciji Kulturnog centra Beograda (KCB), banjalučkoj publici od srijede će biti predstavljeno 11 srpskih umjetnika sa 18 radova na izložbi "Razotkrivanje/Podvučeno sjećanje" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Poslije Muzeja moderne umetnosti u Sent Etjenu (Francuska) i Nacionalne galerije Makedonije u Skoplju, Banjaluka je treće mjesto gdje će biti prikazana ova izložba, saopšteno je iz KCB-a.

Prema izboru kustosa KCB-a Aleksandre Estele Bjelice Mladenović koja je za ovu postavku dobila nagradu Društva istoričara umjetnosti Srbije za najbolju autorsku izložbu u 2008, za izbor radova bio je presudan kvalitet produkcijskog hoda koji su ovi autori prošli posljednjih 20 godina.

Tokom marta i aprila banjalučkoj publici "razotkriće" se umjetnici različitih generacija i poetika: Mrdjan Bajić, Anica Vučetić, Gabriel Glid, Marija Dragojlović, Biljana Djurdević, Zdravko Joksimović, Dušan Otašević, Vladimir Perić, Mileta Prodanović, Aleksandar Rafajlović i Vera Stefanović.

Oni koriste različite umjetničke medije za bilježenje i skladištenje sjećanja.

Lični razlozi, intimne reakcije, stvarni dokumenti ljudskog prisustva prikazuju se u raznovrsnim formama, tu su porodični foto-albumi, skrivene bilješke o ljudskom ponašanju ili o ličnoj promociji u datom društvenom kontekstu, duhoviti komentari o različitim procesima socijalnog ponašanja i razvoja, aluzije na drušveno-politička kretanja u skorijoj prošlosti i drugo.

Poslije Banjaluke, ova izložba se "zaustavlja" u Solunu, gdje će biti predstavljena na Drugom bijenalu savremene umjetnosti 2009.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop