• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kočićevo pero" Dari Sekulić

Zbirkom "Srećna skitnica" pjesnikinja Dara Sekulić, po ko zna koji put, potvrdila davno stečeni renome majstora pisane riječi.

 "Kočićevo pero" Dari Sekulić Izvor: MONDO

Pjesnikinja Dara Sekulić dobila je za najnoviju  zbirku pjesama ''Srećna skitnica'',  ''Kočićevo pero'' za proljeće ove godine, koju dodjeljuje Zadužbina ''Petar Kočić'', Banjaluka - Beograd.

"Dara Sekulić je svojom novom zbirkom  potvrdila davno stečeni renome majstora pisane riječi, jednog od najvećih savremenih pjesnika srpskog jezika'', rekao je predsjednik žirija Nikola Vukolić u obrazloženju odluke o nagradi.

"Inspirisali su me nemiri, tako se i zove jedna pjesma u knjizi, a i ljudi koji skitaju, samotnici, nesrećnici", kaže pjesnikinja o svojoj novoj knjizi.

"Nazvala sam je "Sretna skitnica" upravo zato što sam mnogo za ovih zadnjih deset godina promijenila staništa, kreveta, ljudskih lica, gradova, sela, aviona, bombardovanja. To sve sam nazvala "Sretnom skitnicom", jer smo imali sreću da sve to preživimo, a mnogi nisu", dodala je.

Dara Sekulić rođena 1931. godine i spada među rijetke književnike koji su svoj put u književnosti probijali između dva rata. Zastupljena u brojnim antologijama u zemlji i svijetu, ova pjesnikinja je dosad objavila više knjiga poezije i izabrana djela, a njeno stvaralaštvo potvrdile su i brojne nagrade, među kojima Zmajeva nagrada i nagrada "Savo Mrkalj".

Zadužbina ''Petar Kočić'', Banjaluka - Beograd, gotovo dvije decenije dodjeljuje nagradu ''Kočićevo pero'' za svako godišnje doba piscima koji slijede dubinu Kočićeve misli.

(Srna /MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop