• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Balon od kamena" premijerno u Banjaluci

Premijera predstave "Balon od kamena - moja sjećanja" održana je u nedelju na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci.

 "Balon od kamena" premijerno u Banjaluci Izvor: MONDO

Riječ je praizvedbi teksta Radmile Smiljanić, koja je kroz sjećanje odnosno intimnu priču jedne djevojčice, a kasnije i žene dočarala život 80-tih godina prošlog vijeka, prenosi portal depo.ba.

Slobodanka se prisjeća svog djetinjstva u kojem je kao dijete razvedenih roditelja, najviše vremena provodila igrajući se sa djecom i praveći društvo baki i djedu. Predstava opisuje ideale prošlog sistema, obožavanje druga Tita i realne životne situacije u kojim se svako od nas može prepoznati.

Slobodanka je odličan učenik, dijete za primjer, ali kroz odrastanje ubrzo shvata da je sama na svijetu i tražeći ljubav, koja joj je toliko nedostajala, postaje ljubavnica, te nailazi na osudu porodice i kompletnog okruženja. Predstava završava početkom rata 90-tih godina, kada svi ideali o kojima su mnogi sanjali, padaju u vodu.

Odličnom glumom pažnju publike držale su glumice Nikolina Đorđević i Sandra Ljubojević, a kompletnu glumačku igru odlično je pratila muzika, koju je za ovaj komad uradio bend "Sopot".

U predstavi se još pojavljuju i glumci: Zlatan Vidović, Branko Janković, Dragana Marić, Boris Šavija, Nebojša Zubović,Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Željko Stjepanović, Slađana Zrnić i mnogi drugi.

Predstavu je režirao mladi beogradski reditelj Filip Grinvald.

Scenografiju je uradio Vladimir Pavlović, dok je kostimograf predstaveZagorka Stojanović, koja je prije premijere publici predstavila svoju izložbu kolaža pod nazivom "Darovi radosti".

Predstavom "Balon od kamena - moja sjećanja" ansambl banjalučkog pozorišta nastupićei na ovogodišnjem "Teatar festu", koji će u NPRS biti održan od 1. do 7. juna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop