• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Justejn Gorder 19. i 20. maja u Beogradu

Norveški pisac Justejn Gorder gostovaće u Beogradu 19. i 20. maja, povodom objavljivanja srpskog prijevoda svog novog romana "Zamak u Pirinejima"

 Justejn Gorder 19. i 20. maja u Beogradu  Izvor: MONDO

Ovo je najavio direktor beogradske izdavačke kuće "Geopoetika" Vladislav Bajac.

Autor knjige "Sofijin svijet", romana o istoriji filozofije koji je širom planete prodat u više od 30 miliona primjeraka, 19. maja će razgovarati s novinarima, a narednog dana imaće i susret s beogradskim čitaocima.

Roman "Zamak u Pirinejima" priča je o dvoje pedesetogodišnjaka, Stejnu i Surun, koji su u mladosti bili zaljubljeni jedno u drugo. Oni se nakon gotovo trideset godina ponovo sreću u starom planinskom hotelu, uz koji ih vežu snažne uspomene.

Najnoviji Gorderov roman sačinjen je od elektronskih pisama koja glavni junaci razmjenjuju poslije sudbonosnog susreta u hotelu.

Kroz tu prepisku autor čitaocima postepeno razotkriva misteriju iz njihove mladosti, rekla je na promociji urednica u "Geopoetici" Jasna Novakov Sibinović.

Prema njenim riječima, ono što novi Gorderov roman čini posebnim jeste piščeva zapitanost nad tajnama svijeta u kojem živimo, iskazana kroz dijalog dva osnovna pristupa u tumačenju nastanka i postojanja univerzuma i civilizacije.

Stejn vjeruje u nauku, zakone fizike i matematike i ne vjeruje da postoje više sile koje upravljaju svijetom i čovjekovim životom, dok se Sulrun prepušta natprirodnim pojavama, telepatiji, duhovima, vidovitosti, Bogu i snovima, rekla je Jasna Novakov Sibinović.

Justejn Gorder (Jostein Gaarder) rođen je 1952. godine u Norveškoj. Sa suprugom Siri Danevig ustanovio je nagradu "Sofija", koja se od 1997. dodjeljuje institucijama i pojedincima za doprinos očuvanju životne sredine i održivog razvoja.

"Geopoetika" je do sada objavila Gorderova dela "Sofijin svijet" (1996), "Vita brevid" (1997), "Misterija pasijansa" (1998), "Maja" (2002), "Kći direktora cikrusa" (2002) i "Djevojka s pomorandžama" (2003).

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop