• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar fest "Doboj 2009"

Jedanaesti teatar fest "Doboj 2009" biće održan od 17. do 22. maja na pozornici velike sale Centra za kulturu i obrazovanje.

 Teatar fest "Doboj 2009" Izvor: MONDO

Na festu na kojem učestvuju pozorišta iz Banjaluke, Zenice, Beograda, Šapca i Zagreba.

Festival će 17. maja u 20.00 časova otvoriti prigodnom besjedom glumac Pozorišta ''Slavija'' iz Beograda Ivan Bekjarev, nakon kojeg će glumački amsambl ovog pozorišta izvesti predstavu ''Vlast'' Branislava Nušića u režiji Zlatana Dorića, rekla je na konferenciji za novinare direktor Centra Jovanka Stojčinović.

Druge festivalske večere nastupiće Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa predstavom ''Opšta bolnica'', rađena prema tekstu Hriste Bojčeva i u režiji Gorana Bulajića, a treće večeri nastupiće zagrebački Teatar ''Rugantino'' sa predstavom ''Bog masakra'' Jasmine Reza, u režiji Franka Perkovića

Četvrte večeri, 20. maja, nastupiće Narodno pozorište RS iz Banjaluke sa Nušićevim ''Narodnim poslanikom'' u režiji Nikole Pejakovića, a pete Šabačko narodno pozorište sa predstavom ''Protuve piju čaj'' Dragoslava Mihailovića, u režiji Juga Radivojevića.

Šeste i posljednje večeri, 22. maja, nastupiće Dječije pozorište RS iz Banjaluke sa predstavom ''Folklorna magija'' u režiji Bonjo Kungova, nakon koje je planirano svečano zatvaranje Festivala i dodjela festivalskih priznanja i nagrada.

Prateće festivalske manifestacije biće izložba umjetničke fotografije Saveza dramskih umjetnika Srbije pod nazivom ''Dobitnici nagrade za životno djelo Dobričin prsten”, predstavljanje monografije ''Prva decenija Teatar festa'' i Zbornika 3. međunarodnog festivala dječije poezije ''Dječije carstvo Tamaris'', kao i razgovor o dramskom stvaralaštvu Rada Simovića.

Generalni pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo civilnih poslova BiH i opština Doboj, a generalni sponzor "Hipo Alpe Adria banka" iz Banjaluke.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop