• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri knjige u izboru za nagradu Isidora Sekulić

U najužem izboru za književnu nagradu "Isidora Sekulić" našlo se tri od devet knjiga koje su bile u širem izboru, saopštio je žiri za dodjelu nagrade.

 Tri knjige u izboru za nagradu Isidora Sekulić Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da su u uži izbor ušla djela "Top je bio vreo" Vladimira Kecmanovića, "Hamam Balkanija" Vladislava Bajca i "Filozofska životinja" Predraga Krstića.

U širem izboru su bile i knjige "Moja poslednja glavobolja" Laure Barne, "Zajednički pepeo" Zlatka Pakovića, "Čim preživim ovaj roman" Mirjane Đurđević, "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala, "Prkos i inat" Bojana Jovanovića i "Savršeno sećanje na smrt" Radoslava Petkovića.

U konkurenciji za nagradu "Isidora Sekulić" bilo je ukupno 39 naslova, objavljenih tokom 2008. godine.

Žiri za dodjelu nagrade "Isidora Sekulić" saopštio je da će 17. juna biti saopšteno ime dobitnika nagrade, a da će nagrada biti uručena 23. juna na svečanosti u Skupštini grada Beograda.

Beogradska opština Savski venac dodjeljuje književnu nagradu "Isidora Sekulić" od 1967. godine, a 1977. godine opština je osnovala Fond "Isidora Sekulić", koji je nastavio uručivanje nagrade.

Među dosadašnjim laureatima te nagrade su i Lazar Trifunović, Miroslav Maksimović, Slobodan Raketić, Zoran Hristić, Tanja Kragujević, Vladeta Jerotić, Zoran Živković.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop