• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar kulture Srbije u Zagrebu i Banjaluci

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić boravio je u Zagrebu i Banjaluci, u cilju dogovora o boljoj kulturnoj saradnji Srbije sa Hrvatskom i BiH.

 Ministar kulture Srbije u Zagrebu i Banjaluci Izvor: MONDO

On je sa svojim kolegama razgovarao o unapredjenju kulturne saradnje Srbije s Hrvatskom i Republikom Srpskom.

Bradić je u Zagrebu boravio 1. juna, gdje je priređena svečana skupština povodom 65. godišnjice osnivanja centralne kulturne ustanove Srba u Hrvatskoj - Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

"Dobra je prilika, upravo naš susret, da upozorimo urednike i novinare u medijima, ne samo Srbije već i Hrvatske, da ovim temama daju više prostora i probleme s kojima se susreće srpska kulturna zajednica u Hrvatskoj učini dostupnijim najširoj javnosti", rekao je Bradić na svečanosti u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

Svečanosti povodom "Prosvjetinog" jubileja prisustvovali su i ministar kulture Hrvatske Božo Biškupić, potpredsednik Vlade Hrvatske Slobodan Uzelac, potpredsjednik Matice hrvatske Tonko Maroević i mnogi drugi.

Na svečanosti povodom "Prosvjetinog" jubileja nastupio je i Ansambl narodnih igara i pjesama "Kolo" iz Beograda.

Sa hrvatskim ministrom kulture Božom Biškupićem Bradić je razgovarao o budućim aktivnostima i planovima za saradnju dvije susjedne zemlje, a istog dana boravio je i u Banjaluci, gde je otvoren Teatar fest "Petar Kočić", navodi se u saopštenju.

Bradić je razgovarao s ministrom prosvete i kulture Republike Srpske Antonom Kasipovićem o saradnji u oblasti kulture i o zajedničkim projektima, koji će uključivati i druge partnere iz regiona i Evrope.

Bradić i Kasipović razgovarali su i o zajedničkim projektima u oblasti izdavaštva, predstavljanja književnosti Republike Srpske i Srbije, pozorišta, filma, vizuelnih umjetnosti i muzike.

Jedna od zajedničkih ideja jeste i uspostavljanje kvalitetnijeg i potpunijeg odnosa s ministarstvom civilnih poslova BiH i ministarstvom kulture Federacije BiH, dodaje se u saopštenju.

Ministar Bradić je iskoristio priliku da se sastane i s direktorom Narodnog pozorišta u Banjaluci Radetom Simovićem, s kojim je razgovarao i o budućim planovima, kako bi se kroz podršku projektima pružila pomoć Srbima van Srbije. (Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop