• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brod za lutke" pobjednik Sterijinog pozorja

Najbolja predstava 54. Sterijinog pozorja je "Brod za lutke" po tekstu Milene Marković, u režiji Ane Tomović

 "Brod za lutke" pobjednik Sterijinog pozorja Izvor: MONDO

Najbolja predstava 54. Sterijinog pozorja je "Brod za lutke" po tekstu Milene Marković, u režiji Ane Tomović, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, odlučio je festivalski žiri.

Žiri je od 23. maja do 5. juna bio u prilici da pogleda 16 predstava u Selekciji nacionalne drame i pozorišta, a odluka da "Brod za lutke" Milene Marković, u režiji Ane Tomović, bude proglašena za najbolju žiri je donio jednoglasno.

Sterijina nagrada za tekst savremene drame pripala je Mileni Marković za tekst "Brod za lutke", takođe jednoglasnom odlukom žirija, dok je nagrada za režiju pripala Aleksandru Popovskom za predstavu "Kandid ili optimizam" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje dobili su Jasna Đuričić za uloge u predstavama "Šuma blista" Ateljea 212 Beograd i "Brod za lutke" i Nada Šargin za ulogu Roze u predstavi "Nevinost" Ateljea 212.

Nagrade za najbolju glumu dobili su i Nikola Ristanovski za ulogu Ahmeda Nurudina u predstavi "Derviš i smrt" Narodnog pozorišta u Beogradu i Gordana Đurđević-Dimić za uloge Starice i Dame u predstavi "Kandid ili optimizam".

Sterijinu nagradu za scenografsko ostvarenje dobio je Sven Jonke u predstavi "Kandid ili optimizam", dok je Sterijina nagrada za kostimografsko ostvarenje pripala Lani Cvijanović za predstave "Švabica" i "Kandidi ili optimizam" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sterijina nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Darku Rundeku za predstavu "Brod za lutke", a Sterijina nagrada za scenski pokret Sonji Vukićević u predstavi "Kandid ili optimizam".

Specijalna Sterijina nagrada za predstavu u cjelini pripala je "Terapiji" Kristofera Đuranga, u režiji Olivere Đorđević, Pozorišta "Deže Kostolanji" u Subotici.

Nagrade iz Fonda "Dara Čalenić" za najbolju mladu glumicu i mladog glumca pripale su Nikolini Đorđević za ulogu Pavke u predstavi "Narodni poslanik" Narodnog pozorišta Republike Srpske i Radovanu Vujoviću za ulogu Miše u predstavi "Švabica" i više uloga u predstavi "Brod za lutke".

Članovi žirija 54. Sterijinog pozorja bili su glumica Mirjana Karanović, književnik Ivo Brešan, glumac Meto Jovanovski, kompozitor Boris Kovač i književnik Laslo Vegel.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop