• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Narodnom poslaniku" 17 nagrada

Predstava "Narodni poslanik" po tekstu Branislava Nušića u režiji Nikole Pejakovića, osvojila 17 nagrada u posljednjih šest mjeseci.

 "Narodnom poslaniku" 17 nagrada Izvor: MONDO

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Nikolina Đorđević dobila je na završenom 54. Sterijinom pozorju nagradu iz Fonda "Dara Čalenić", za najbolju mladu glumicu i ulogu Pavke u predstavi "Narodni poslanik".

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta RS Ljubiša Savanović rekao je Srni da Narodno pozorište RS prvi put nastupa na Sterijinom pozorju, te da je predstava "Narodni poslanik" po tekstu Branislava Nušića u režiji Nikole Pejakovića, osvojila 17 nagrada u posljednjih šest mjeseci, od kada je premijerno izvedena u Banjaluci, uključujući i ovu, sa novosadskog Sterijinog festivala.

"Ova nagrada potvrđuje da u posljednjih nekoliko godina Banjaluka ima ansambl koji sam može da iznese teške zadatke, i sa ovom nagradom smo potvrdili da smo zaista sjajan ansambl, te da je repertoarska politika koju vodimo u narodnom pozorištu RS odlična", rekao je Savanović.

On je rekao da je Narodno pozorište RS trenutno pri kraju ove sezone i da se već sprema za otvaranje sljedeće, koja počinje 18. oktobra.

"Za narednu sezonu spremamo dva teksta, ali se još dvoumimo kojom ćemo od dvije predstave otvoriti sljedeću sezonu, jer su u to vrijeme mnogi od glumaca iz našeg ansambla na snimanju filmova", dodao je Savanović.

On je dodao da predstavu, koja će najvjerovatnije otvoriti novu sezonu, radi Nikola Pejaković, režiser "Narodnog poslanika", sa čijim dolaskom je Narodno pozorište RS dobilo jednog vrhunskog i svestranog umjetnika, koji svojim radom može samo da unaprijedi rad pozorišta.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop