• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najuspješnija sezona u istoriji pozorišta RS!

Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) imalo je najuspješniju sezonu u istoriji, po broju nagrada. Čak četiri predstave dobile su 23 nagrade.

 Najuspješnija sezona u istoriji pozorišta RS! Izvor: MONDO

“Staza divljači, Divlje meso, Narodni poslanik i Balon od kamena - Moja sjećanja osvojile su 23 nagrade. Poseban značaj ima činjenica da smo nagrade dobili na MESS i Sterijinom pozorju, dva najznačajnija festivala u okruženju. Pritom, ovo je prvi put da NPRS učestvuje na Sterijinom pozorju”, rekao je za frontal.rs umjetnički direktor Narodnog pozorišta Ljubiša Savanović.

Prema njegovim riječima, predstava koja je obilježila sezonu u pozorišnom životu BiH je Narodni poslanik Branislava Nušića, u režiji Nikole Kolje Pejakovića, koja je dobila ukupno 15 nagrada.

U toku prošle sezone izveli su oko 140 premijernih i repriznih predstava u našoj produkciji, ugostili oko 30 predstava drugih kuća i uspješno organizovali još jedan Teatarfest "Petar Kočić".

Ta manifestacija je, u samo dve godine kako je takmičarskog karaktera, mnogo dobila na značaju, kao festival koji je po svom profilu (promocija novih dramskih tekstova i pozorišnih formi) jedinstven u okruženju.

“Što je najbitnije - na naše predstave dolazi publika, nemamo problema sa brojem posjetilaca, a atmosfera u pozorištu je odlična. Pored kućnog scenografa, Dragane Purković-Macan, od ove godine imamo i kućnog reditelja Nikolu Kolju Pejakovića i kostimografa Ivanu Jovanović, što je velika stvar za kuću. Zbog svega toga, mislim da imamo sjajnu sezonu iza sebe”, istakao je Savanović.

Umjetnički direktor NPRS najavio je i da će iduću sezonu otvoriti predstava po tekstu stranog autora, koju će režirati Nikola Pejaković.

“Nakon toga radićemo varijete sa mladim beogradskim rediteljem Milošem Paunovićem, koji je odlično uradio scenski pokret u predstavi Balon od kamena - Moja sjećanja. Varijete je žanr koji je kod nas vrlo rijedak, ali sam siguran da će u pitanju biti veoma interesantan projekat. Potom nastavljamo saradnju sa još jednom rediteljkom mlađe generacije, Đurđom Tešić, koja je u protekle tri sezone režirala tri odlične predstave u našoj kući (Dom Bernarde Albe, Gospođica Julija i Tri Sestre)”, naglasio je Savanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop