• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žarko Laušević-tragedija jednog glumca

Prokletstvo srpske ikone: od slavnog glumca blistave karijere, do dvostrukog ubistva, Interpolove potjernice, bjekstva u SAD i hapšenja.

 Žarko Laušević-tragedija jednog glumca Izvor: MONDO

Snimajući film „Bolje od bekstva" u predvečerje rata u bivšoj Jugoslaviji, niko od ekipe nije mogao ni da nasluti da će njegova radnja biti proročanska i da će se po sličnom scenariju odvijati život glavnog glumca Žarka Lauševića.

Premijeru filma o usponu karijere mladog glumca Alekse Radmana, koji na vrhuncu popularnosti završava u zatvoru, Laušević je dočekao u Spužu, optužen za dvostruko ubistvo. Tragični događaj u kafiću „Epl" u Podgorici prekinuo je jednu od najblistavijih glumačkih karijera na prostoru eks-Jugoslavije, piše "Press."

Laušević, kome su od početka nuđene glavne uloge i u pozorištu i na filmu, a koje je on pretvarao u maestralne role, preko noći se našao na samom dnu. Pritisnut optužnicom, prijetnjom krvnom osvetom porodica ubijenih, ali i neskrivenom grižom savjesti i unutrašnjim nemirom zbog „nenadoknadivosti dva mlada života", Laušević je u spuškom zatvoru, kako su govorili upućeni, utjehu tražio u čitanju hrišćanske literature.

A javnost je pričala o prokletstvu koje ga prati od skandala sa prekidom predstave „Sveti Sava" u beogradskom Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Negodujući zbog teksta Siniše Kovačevića, grupa članova desničarskih stranaka je u maju 1990.godine, uz bujicu pogrda na račun pisca i aktera predstave, učinila da se predstava prekine, a odijum „publike" usmjerio se najviše prema tumaču naslovne uloge Žarku Lauševiću.

I još jedan detalj iz filma „Bolje od bekstva" prepliće se sa stvarnošću - supruga Alekse Radmana razvodi se od glumca i sa djetetom odlazi u SAD, baš kao što je učinila i Žarkova bivša supruga Maja, koja sa sinom i ćerkom, sada živi u Americi. Glavni glumac odlazi u Njujork kako bi bio bliži ženi i djetetu, što čini i Laušević. Ponovo se oženio, ovog puta scenskom šminkericom s kojom ima ćerku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop