• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinjci osvojili “Festival festivala”

"Ševa ili slavuj" Efraima Kišona u režiji Željka Miloševića publika i žiri proglasili najboljom predstavom na “Festivalu festivala.”

 Trebinjci osvojili “Festival festivala” Izvor: MONDO

Ovu predstavu izvelo je gradsko pozorište Trebinje na devetoj smotri pozorišnih amatera, koja je završena u srijedu veče.

Trebinjskom ansamblu pripale su i zlatne maske za najbolju kostimografiju i najbolju autorsku muziku, a dodijeljene su Ivani Sudar i kompozitoru Božidaru Bobu Vučuru.

Reditelj Željko Milošević istakao je da nije očekivao nagradu, jer je konkurencija bila jaka, ali da mu puno znači, posebno što je to priznanje od grada u kome živi, te da će im to biti veliki podstrek da nastave sa dobrim radom.

Najbolji glumac ovogodišnjeg festivala je Zoran Rakočević iz kolašinskog amaterskog pozorišta u ulozi Obrena Vujisića u komadu "Odvratna drama" dok je Biljana Lesi dobila zlatnu masku za najbolju žensku ulogu za tumačenje Štefice Cvek u predstavi "U raljama života".

Zlatnu masku dobio je reditelj Jovan Grujić koji je režirao predstavu amaterskog pozorišta iz Kovina "Žorž Danden". Zlatne maske za najbolje epizodne uloge pripale su Iliji Markoviću koji je u ovoj predstavi igrao Klitandra iz amaterskog pozorišta iz Kovina, dok je zlatnu masku za najbolju žensku epizodnu ulogu osvojila Iva Simonović za ulogu prve žene, seljanke i Živke u predstavi "Odvratna drama" kolašinskog amaterskog pozorišta.

Zlatnu masku za najbolju scenografiju osvojio je Milan Popović Cvika za predstavu "Žorž Danden".

Stručni žiri sinoć je podijelio i dvije diplome festivala i to teatru "Total" iz Visokog i kulturno kreativnom centru "Akored iz Nikšića".

Učesnici okruglog stola istakli su da su predstave bile ujednačenog kvaliteta, a upućene su i pohvale Trebinju za odličnu organizaciju i gostoprimstvo.

Ovogodišnji "Festoval festivala" ugostio je šest pozorišnih predstava iz BiH, Srbije i Crne Gore.


(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop