• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljeto kulture u Zvorniku

Koncertom Tanje Moderato i nastupom grupe "Crvena jabuka" na otvorenoj pozornici Gradske plaže u Zvorniku počelo "Zvorničko kulturno ljeto 2009."

 Ljeto kulture u Zvorniku Izvor: MONDO

Ovu, već tradicionalnu, devetu po redu manifestaciju, pred oko više od 5 000 gledalaca otvorio je načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, koji im je poželio dobar provod.

Prema programu manifestacije, u Gradskom parku biće otvoren sajam knjiga, a u Biblioteci i muzejskoj zbirci izložba karikatura, dok će na otvorenoj pozornici biti odigrana dječija predstava "Kapetan Džon Piplofoks", u izvođenju lozničkog "Teatarta".

Promocija edicije pod nazivom "Riznica srpske duhovnosti", autora Mila Pajića, biće održana sutra, uz pratnju orkestra i etno grupe "Riznica".

Publika će na ljetnoj pozornici moći da pogleda monodramu "Titov tajni dnevnik" glumca Milenka Pavlova, a potom i koncert Saše Kovačevića.

Za četvrtak, 6. avgust, predviđen je koncert tamburaškog orkestra "Romansa" iz Novog Sada, a u petak, 7. avgust, koncerti lokalnih grupa "Entropija" i "Inferno".

U subotu, 8. avgusta, krsna slava grada - Sveta Petka Trnova, zaštitnica grada Zvornika, biće obilježena svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u istoimenoj crkvi na Đurđev Gradu.

U okviru obilježavanja gradske slave, biće održana i svečana akademija pod nazivom "U slavu Svetoj Petki".

Nastupom beogradske grupe "Legende" biće zatvoreno ovogodišnje "Zvorničko kulturno ljeto".

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, dok je organizator opština Zvornik. Generalni sponzori su banjalučka pivara "Nektar", Fabrika mineralne vode "Vitinka" iz Kozluka i "Geozavod" iz Zvornika.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop