• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kočićevo pero" Ružici Komar

Ružica Komar iz Bileće dobitnik je književne nagrade "Kočićevo pero" za ljeto ove godine za zbirku pjesama "Igra okeanskog pijeska".

 "Kočićevo pero" Ružici Komar Izvor: MONDO

"Poezija Ružice Komar spaja u sebi misaonost i osjećajnost, a njena najnovija zbirka izaziva u senzibilnom čitaocu duboko i snažno uzbuđenje. Ona je dokaz da je poezija čarolija, koja u ljudskoj duši budi oaze nježnosti i topline, podstiče misao, a utrnulim krilima daje snagu za nove uzlete, što su neki od povoda da joj se dodijeli `Kočićevo pero` za ljeto 2009. godine", rekao je Nikola Vukolić, direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd.

Vukolić je na konferenciji za novinare u Banjaluci napomenuo da se ova nagrada dodjeljuje gotovo dvije decenije za visoka dostignuća u savremenoj književnosti, kao i odanost ljepoti Kočićevog jezika.

Zbirka pjesama "Igra okeanskog pijeska" podijeljena je u četiri ciklusa - "Barski madrigali", "Dodiri daljine", "Sarajevska ogledala" i "Buđenje kamena".

Ružica Komar u poeziji traje već skoro četiri decenije i do sada je objavila zbirku "Iz pepela i snijega", knjige "Putnik za Herakleju", "Svjetionik", "Proljetna soba", "Sunčana strana", "Kameno gnijezdo", "Maturski ples", "Sunčev izlazak", te zbirke "Oči moje majke", "Miris ulice", "Bajka o jednom danu", "Obraćanje pjesnikinji", "Tajna vrata", "Slovo kamena", "Nevidljivi dvorac", "Svjetlosno pismo", te "Glas kamena".

Nagrada će Ružici Komar biti uručena 24. avgusta na svečanosti u Domu kulture u Bileći.

Na ovoj manifestaciji biće dodijeljene i povelje "Putem kulture u novi milenijum" Radovanu Vukoviću, Žarku Đuroviću, Nenadu Vukoviću i Francuskom kulturnom centru iz Banjaluke. Zadužbina "Petar Kočić", Banjaluka - Beograd , ove povelje dodjeljuje za doprinos u razvijanju kulturne saradnje.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop