• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju "Filmski susreti" u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" počinje u subotu u Nišu, a do 28. avgusta publika će vidjeti 14 filmova od čega je osam premijera.

 Počinju "Filmski susreti" u Nišu Izvor: MONDO

Savjet 44. filmskih susreta imenovao je žiri ovogodišnjeg festivala koji čine glumica Dara Džokić, predsjednik i članovi Isidora Minić i Goran Sultanović.

Na festivalu na Ljetnjoj pozornici, koji će trajati do 28. avgusta, nakon svečanog otvaranja biće prikazana dva filma - "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića i "Beogradski fantom" Jovana Todorovića.

Druge večeri biće prikazani filmovi "Hitna pomoć" Gorana Radovanovića i "Neko me ipak čeka" Marka Novakovića, dok su za treće veče "Fimskih susreta" najavljeni filmovi "Zona mrtvih" Milana Konjevića i MIlana Todorovića i "Turneja" Gorana Markovića.

Naredne, četvrte večeri, na programu su filmovi "Tamo i ovde" Darka Lungulova i "Drug Crni u NOB-u" Radeta Markovića. Pete festivalske večeri može se pogledati film "Ranjeni orao" Zdravka Šotre i film "Jesen u mojoj ulici" Miloša Pušića.

Pretposljednje festivalske večeri na programu su filmovi "Čekaj me, ja ću sigurno doći" Miroslava Momčilovića i "Sveti Georgije ubiva aždahu" Srđana Dragojevića. Posljednje festivalske večeri na programu je gostujući film "Bjuik riviera" Gorana Rušinovića.

Druge i treće festivalske večeri u Klubu Vojske Srbije biće prikazani filmovi "Srce je mudrih u kući žalosti" Marina Maleševića i "Živiot i smrt porno bande" Mladena Đorđevića.

Osim festivalskih nagrada, tokom festivala biće uručena i nagrada "Pavle Vuisić" za ukupan doprinos filmskoj umjetnosti, a ovogodišnji dobitnik je glumac Bogdan Diklić.

Nagradu "Pavle Vuisić" dodjeljuje Udruženje filmskih umjetnika Srbije na osnovu prijedloga posljednja tri dobitnika te nagrade. Ta nagrada se dodjeljuje od 1994. godine, a ranije je nosila naziv "Slavica".

Glumicima će na svečanom zatvaranju festivala biti uručene nagrade žirija - gran pri "Naisa" za najbolje ovogodišnje glumačko ostvarenje u domaćem filmu, kao i nagrade Car Konstantin i Carica Teodora, koje se dodjeljuju za najbolju mušku i žensku ulogu.

Biće dodjeljene i povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu, kao i nagrade za najuspješnije muške i ženske epizodne uloge, i nagrada za najuspješnijeg debitanta.

Prvi put ove godine biće dodjeljena i nagrada inostranom glumcu za ostvarenu ulogu u srpskom filmu.

Novčani iznos "Naise" ove godine je 180.000 dinara, dobitnici nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu dobiće po 130.000 dinara, nosioci povelja po 100.000 dinara, a najbolji epizodisti i najbolji debitant
biće nagrađeni sa po 80.000 dinara.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop