• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružici Komar "Kočićevo pero"

Nagrada "Kočićevo pero" pripala je ove godine pjesnikinji Ružici Komar.

 Ružici Komar "Kočićevo pero" Izvor: MONDO

Direktor Zadužbine "Petar Kočić", Banjaluka - Beograd, Nikola Vukolić sinoć je u Bileći pjesnikinji Ružici Komar iz tog grada uručio "Kočićevo pero", koje joj je za ljeto 2009. godine pripalo za knjigu "Igra okeanskog pijeska".

"San svakog pjesnika je da pjeva i traje i da svojim stihovima poveže udaljena vremena, da u sjećanjima i dušama ljudi nađe svoj dom i trenutak vječnosti", rekao je Vukolić na književnoj večeri posvećenoj pjesnikinji Komar.

On je istakao da su pjesme Ružice Komar uspjele da se zadrže u ovo naše agresivno i otupjelo vrijeme i da se odupru prolaznosti svojim pozitivnim vibracijama i istinskim vrijednostima.

Ružica Komar rekla je da je ovo priznanje velika čast, ali i obaveza i motivacija, jer takva nagrada afirmiše pjesnike da čistom dušom govore o putu razumijevanja.

Na književnoj večeri uručene su i povelje Zadužbine "Petar Kočić" za doprinos i pomoć za razvijanje kulturne saradnje "Putem kulture u novi milenijum", koje su u ovoj godini dobili Radovan Vuković, poslanik u Narodnoj skupštini RS iz Bileće, kancelarija francuske amabasade u Banjaluci, kao i akademici Žarko Đurović i Nenad Vuković. (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop