• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Velikić otvara Sajam knjiga

Dobitnik NIN-ove nagrade za roman 2008, otvoriće 26. oktobra 54. Međunarodni beogradski sajam knjiga

 Dragan Velikić otvara Sajam knjiga Izvor: MONDO

Pisac Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade za roman u 2008. godini, otvoriće 26. oktobra 54. Međunarodni beogradski sajam knjiga, najavili su organizatori.

U ime počasnog gosta Sajma - Grčke, posjetioce će na otvaranju pozdraviti književnik Tanasos Valtinos, a tokom manifestacije biće predstavljeno još 12 pisaca iz te zemlje, rekla je direktorka Nacionalnog centra za knjigu Grčke Katrin Velisaris.

Među gostima ovogodišnjeg Sajma biće Dimitris Mingas, Nikos Panajotopulos, Nasos Vajenas, Marija Laina, Hristos Janaras, Takis Teodoropulos, Dimitris Nolas, Aleksis Stamatis, Elena Huzuri, Kostas Asimakopulos, Hara Janakopulu i Vaso Psaraki.

Počasno gostovanje Grčke biće obilježeno i izložbom koja obuhvata djela iz oblasti antičke književnosti, beletristike, poezije, dječije literature, društvenih nauka, istorije, gastronomije, kao i djela grčkih pisaca prevedena na srpski, izdanja za učenje grčkog jezika kao stranog, rječnike i knjige o pravosljavlju.

Na Sajmu, koji se održava pod sloganom "More knjiga", predstaviće se izdavači iz Švedske,
Japana, Kanade, Kine, Rusije, Njemačke, Francuske, Italije, Austrije, Španije, Portugalije, Švajcarske, Izraela, Brazila, Irana, kao i iz zemalja regiona.

Sajam od ove godine ima novi izlagački koncept, koji podrazumijeva razdvajanje izlagačkog prostora na dio za izdavače i dio za knjižare, tako da će u Hali i ove godine prvi put izdavači moći da izlažu i prodaju isključivo svoja izdanja.

Cijena ulaznica za Sajam knjiga ove godine biće 250 dinara, dok će se grupne posjete naplaćivati po 150 dinara. Cijena korišćenja parkinga biće 100 dinara po satu.

Ove godine tokom Sajma biće organizovane i dvije "Ćaskaonice", odnosno susreti pisaca iz regiona, kritičara i teoretičara sa čitaocima.

Jedna od novina u pratećim programima 54. Sajma knjiga jesu i promocije kapitalnih projekata i podsjećanje na značajne jubileje u okviru susreta pod nazivom "Između dva sajma", a za mlađe posjetioce biće organizovane strip radionice.

Biće dodjeljene i tradicionalne nagrade Sajma knjiga za izdavaštvo, kao i nagrada "Dositej Obradović" stranom izdavaču za promociju srpske književnosti.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop