• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajam knjiga u Beogradu

Pisac Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade za roman u 2008. godini, otvoriće 26. oktobra 54. Međunarodni beogradski sajam knjiga.

 Sajam knjiga u Beogradu Izvor: MONDO

U ime počasnog gosta Sajma - Grčke, posjetioce će na otvaranju pozdraviti književnik Tanasos Valtinos, a tokom manifestacije biće predstavljeno još 12 pisaca i 40 izdavača iz te zemlje.

Među inostranim učesnicima Sajma biće izdavači iz 24 zemlje, među kojima su gosti iz Švedske, Japana, Kanade, Kine, Rusije, Njemačke, Francuske, Italije, Austrije, Španije, Portugalije, Švajcarske, Izraela, Brazila, Irana, kao i iz zemalja regiona.

Sajam od ove godine ima novi izlagački koncept, koji podrazumijeva razdvajanje izlagačkog prostora na dio za izdavače i dio za knjižare, tako da će u Hali I ove godine prvi put izdavači moći da izlažu i prodaju isključivo svoja izdanja.

Hala IV namijenjena je domaćim i inostranim izdavačima i knjižarama, kao i prodavcima antikvarnih knjiga, dok će u halama Ia i II biti smještene državne ustanove, nacionalni štandovi inostranih izdavača i izdavača koji objavljuju školsku i stručnu literaturu.

Ove godine svakodnevno će biti organizovane i "Ćaskaonice", odnosno susreti pisaca iz regiona, kritičara i teoretičara sa čitaocima.

Biće dodijeljene i tradicionalne nagrade Sajma knjiga za izdavaštvo, kao i nagrada "Dositej Obradović" stranom izdavaču za promociju srpske književnosti.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop