• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šejtan u Sarajevu, sotona u Banjaluci

Autor mondo.ba

Sarajevski Efendija kritikovao koncert Marije Šerifović, nazivajući srpsku pjevačicu "šejtanom". Dan, dva ranije portal Gazeta nazvao izložbu Britanca Demijena Hersta u Banjaluci satanističkom

Sarajevski Efendija Muhamed Velić kritikovao je koncert Marije Šerifović u Sarajevu. Velić ima veliki uticaj na Sarajlije i Bošnjake generalno, a preko društvenih mreža je počeo da se obraća vjernicima širom svijeta.

Njegovu facebook stranicu prati preko 30.000 ljudi, a svaku njegovu objavu podijeli hiljade njih. U petak se osvrnuo i na koncert nekadašnje pobjednice Evrovizije Marije Šerifović.

Večeras će u Zetri, a to je par stotina metara vazdušne linije od moje džamije, nekoliko srbijanskih pjevačica na...

Posted by Muhamed Velic on Friday, March 18, 2016

A, protekle sedmice šejtan, tj. satana lociran je i u Banjaluci. Naime, internet portal Gazeta (vesti-gazeta.com) upozorio je pravoslavne vjernike da u širokom luku zaobilaze izložbu "Nova religija" britanskog umjetnika Demijena Hersta jer se radi o "satanističkoj izložbi", koja pada "baš u vrijeme vaskršnjeg posta".

U međuvremenu Gazeta je prestala sa radom "zbog finansijskih problema", a mnogi Banjalučani naslućuju da su u gašenje portala umiješeni "đavolji prsti".

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mister No

Svi pametuju po novinama i svi znaju... Pa kako svim VELIKIM vjernicima valja euro... franak... Svi jedva cekaju da pobjegnu iz BiH, tamo mogu i wc da ciste,tamo nista ne smeta i ne s*re se toliko ko je ko cim se predje granica.

Luka

Bas te "razlicitosti" i jesu problem. Nekada se govorilo o razlicitostima u boji koze itd.,a danas su razlicitosti u raznim nakaradnostima,sto implicira da normalni treba da prihvate nakaradne kao da su i oni normalni a zatim da nakaradno zamjeni mjesto sa normalnim i da to bude tako prihvaceno.

Lucija

@Luka Sta je normalno, Luka? Ko odredjuje sta je normalno? Drustvene norme, zakoni? Ono sto je u jednoj drustvenoj zajednici normalno, u drugoj je "nenormalno". Cak i obicno rukovanje, je negdje nepristojan cin. Prema tome, pustimo da ljudi sami odluce sta vole i sta zele. Sve dok ne ugrozavaju druge oko sebe, i drustvenu zajednicu, moramo prihvatati razlicitosti. Malo tolerancije, svima bi dobro doslo.....

hanefija

Blago nama kada imamo ovake efendije da brinu o nama, zato nam i jeste sve ovako u BiH. Jos malo pa ce mi odredjivati sta cu raditi u svom stanu i sta cu jesti. Zivjeo moj lijepi efendija!!!

X

Sta vam je ljudi. Ne smeta mi ni Marija ni Efendija. Svako ce izabrati svoju Molitvu. Neko ce slaviti Uskrs, a neko na Satanisticku izlozbu. Ja sam za slobodu izbora. Glasam za svestranost i prihvatanje razlicitog.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop